Verhuizen met office manager Samantha Pater

IFS Probity heeft haar intrek genomen in een gloednieuw kantoor. Samantha Pater vertelt je alles over de nieuwe uitvalsbasis van onze consultants en haar werk als office manager.

Waar is IFS Probity nu gevestigd?
We zijn verhuisd naar een nieuw en modern kantoorpand aan de andere kant van Barneveld. Ons kantoor ligt op 1 minuut rijden van de snelweg A1 en direct naast het station, waardoor we nu ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn.

Was een andere plaats nog een optie?
Nou, we hebben wel even om ons heen gekeken. Maar Barneveld ligt heel centraal en dat is wel prettig met collega’s die uit heel Nederland komen. En er zijn maar weinig stationslocaties die ook per auto zo goed bereikbaar zijn.

Beschrijf de ruimte eens?
We zitten op de eerste verdieping, waar we een kantoor van ruim 400 m2 hebben. Een stukje groter dan onze vorige locatie. Het kantoor is licht en modern, met veel glas, staal en rustige kleuren. We hebben verschillende soorten werkplekken en ook ruimtes waar je kunt vergaderen, overleggen of videobellen. In het midden van het kantoor is de koffiecorner met een grote tafel waar we lunchen.

De meeste consultants van IFS Probity werken bij de klant. Is een kantoor eigenlijk nog wel nodig?
Ja, toch wel. Onze consultants spreken hier regelmatig af om te sparren en elkaar te ontmoeten. Ook is het prettig om een plek te hebben waar je bijvoorbeeld een dag geconcentreerd kan werken.

Wat was jouw rol in de verhuizing?
Samen met mijn collega Daniëlle hebben we een plan gemaakt en de verhuizing voorbereid: wat moet er mee, wat kopen we nieuw, welke faciliteiten zijn er nodig in het nieuwe kantoor? Dat is vooral veel plannen en afspraken maken, met onder meer de verhuizer, de meubelleverancier en onze ICT-partner. Vlak voor de kerst kwam alles bij elkaar en zijn we uiteindelijk in één dag overgegaan.

Kan je je inmiddels weer concentreren op je taken als office manager?
Ja, al moeten er nog wel even wat puntjes op de ‘i’ worden gezet. De nieuwe vergaderstoelen schuiven bijvoorbeeld nog niet lekker over de vloerbedekking. Vanmorgen heb ik daarom een setje gereedschap van huis meegenomen.

Zo, een handige officemanager dus! Wat doe je verder op een gemiddelde dag?
Haha, die bestaat niet. Er gebeurt elke dag wel iets onverwachts hier. Ik kom rond half 9 op kantoor en dan check ik mijn mail. Ook help ik collega’s die per telefoon om hulp vragen omdat bijvoorbeeld hun laptop kapot is of omdat ze de banden van hun lease-auto willen wisselen. Door dat soort dingen over te nemen, kunnen zij zich focussen op hun opdracht. Maar ik verwerk ook facturen en meld nieuwe collega’s aan bij het pensioenfonds en de salarisadministrateur. Eigenlijk ben ik administratie, receptie en HR-afdeling ineen.

Wat is het gekste wat je op je werk hebt meegemaakt?
We hebben sinds kort een aantal collega’s uit het buitenland. Om de overgang naar Nederland zo klein mogelijk te maken, heb ik ze geholpen met bijvoorbeeld het zoeken van een huis en het afsluiten van verzekeringen. En dan loop je als office manager dus ook ineens een dag door de IKEA om meubels te shoppen.

Je werkt inmiddels dertien jaar bij IFS Probity. Je houdt het wel uit.
Ja, inderdaad. Dat komt omdat mijn werk zo afwisselend is. Ook de informele sfeer speelt een belangrijke rol. IFS Probity is een heel familiair bedrijf. Iedereen kent elkaar, staat voor elkaar klaar en gaat op een gelijkwaardige manier met elkaar om. Ik heb het daardoor nog steeds erg naar mijn zin.

 

Samantha Pater (35) werkt sinds 2008 bij IFS Probity. Ze kwam binnen als secretaresse, maar groeide al snel uit tot onmisbare spin in het web binnen de gehele organisatie. Typisch Samantha? Dat is haar werkliefde voor afwisseling en uitdaging. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! Collega’s omschrijven haar als stressbestendig, positief ingesteld en een echte regelaar. En doordat ze altijd als eerste de telefoon opneemt, weet ze als geen ander hoe het met onze consultants gaat. Zo is ze ook een klein beetje het ‘geweten’ van IFS Probity.

Zie jij jezelf ook werken bij IFS Probity? Bekijk dan snel onze vacatures.