Maak kennis met Ivana, een jaar in dienst bij IFS Probity, dus laten we kijken hoe haar eerste jaar is verlopen

Ivana is in juni 2020 gestart bij IFS Probity en daarmee bijna een jaar in dienst. Een jaar onderweg, vele trainingen rijker, meerdere opdrachtgevers gehad en dat alles voornamelijk vanuit huis vanwege de welbekende omstandigheden. Ben jij benieuwd wie Ivana is en hoe haar eerste jaar bij IFS Probity is verlopen? Lees dan snel verder.

Ivana, wie ben jij?
Ik ben Ivana, 27 jaar en kom uit een klein dorp in Noord-Brabant. Ik heb de Master Organisatie en Management afgerond aan de Universiteit van Antwerpen. Daarna ben ik een jaar gaan reizen. Hierna ben ik in de consultancy terecht gekomen, waarna ik na mijn eerste jaar werken bij IFS Probity ben begonnen.

Naast mijn hobby reizen, ben ik veel bezig met sport. Ik vind bijna alle sporten leuk, maar ben nu voornamelijk buiten te vinden (wielrennen, mountainbiken, hardlopen, wandelen, bootcamp, enz.). Naast dat ik veel sport heb ik soms ook een creatieve bui. Dan ontwerp en maak ik kleding, sieraden of verschillende dingen van macramé. Je kunt wel zeggen dat ik me aardig heb aangepast aan de omstandigheden, omdat ik een aantal hobby’s afgelopen jaar heb ontwikkeld. Daarnaast zie ik mijn vrienden nog regelmatig en onderneem ik graag dingen zoals: wandelingen, etentjes en dagjes weg.

Hoe ben je bij IFS Probity terecht gekomen?
Dat is een leuk verhaal, ik kwam een vacature tegen via een vacaturebank met daarbij een criterium waaraan ik niet helemaal voldeed, namelijk het aantal jaren werkervaring. Toch voelde ik, na het lezen van de teksten op de website, een sterke binding met de organisatie. IFS Probity is een bekende partner in de utilities sector en juist dit spreekt mij erg aan. Het is een dynamische omgeving met veel mogelijkheden. Omdat de vacature en de website mij erg aanspraken, heb ik het telefoonnummer bij de vacaturetekst gebeld. Ik kreeg één van mijn huidige collega’s aan de telefoon en we hadden een heel fijn en open gesprek. We kwamen er al snel achter dat we gemeenschappelijke connecties hadden vanuit mijn vorige werk en zo ging het balletje rollen.

Je bent dus in corona tijd gestart, hoe beviel dat?
Dat is inderdaad lastig, en ik heb er het beste van gemaakt. Wanneer het door de overheid en door mijn werkgever werd toegelaten ben ik naar kantoor gekomen om de sfeer te proeven. Ik ben blij dat die mogelijkheid er was, zodat ik beter mee kreeg wat er speelde. Het blijft bijzonder, want ook al zijn we een klein bedrijf, mijn collega’s heb ik nog niet allemaal fysiek ontmoet. Met een aantal collega’s heb ik virtueel kennis gemaakt, maar de situatie liet het gelukkig ook toe om een aantal collega’s te ontmoeten op het terras.

Je bent nu ongeveer in jaar in dienst, wat heb je allemaal gedaan?
Toen ik begon bij IFS Probity heb ik mijzelf gericht op het traineeship dat in oktober 2020 is gestart. Ik vond het erg leuk om hier een bijdrage aan te leveren en hierin mee te draaien. Ik kon mijzelf goed inleven in de mensen die in het traineeship zouden instromen, omdat mijn eerste jaar werkervaring nog vers in mijn geheugen zat.

Daarnaast ging ik aan de slag bij Liander in de rol van coördinator tussen de zeven netbeheerders. Het was een uitdagende en zeer leuke opdracht. Ik werkte in een projectteam waarbij ik de rol had om afstemming te vinden over verschillende aspecten van het desbetreffende platform dat werd gecreëerd. Hierbij kun je denken aan het afstemmen van gezamenlijke KPI’s, tijdstippen dat het platform bemand is en communicatie-uitingen op de websites van de netbeheerders.

Sinds februari ben ik werkzaam binnen Stedin, eveneens een netbeheerder. Op de afdeling waar ik zit, zijn de collega’s druk bezig met een veranderslag in de organisatiecultuur. Hierbij ondersteun ik een van de managers bij het creëren van een participerende organisatiecultuur. Ik draag daarmee bij aan verbeteringen die ervoor moeten zorgen dat het werk van mijn Stedin collega’s efficiënter en uniform verloopt. De samenwerking en afstemming vinden is hierbij erg belangrijk.

Kan je vertellen wat je leuk vindt aan het consultancywerk?
Het leuke aan het consultancywerk vind ik dat je verschillende organisaties ziet en uiteenlopende opdrachten krijgt. Zo kun je jezelf snel ontwikkelen en krijg je een duidelijk beeld waar je iedere dag energie van krijgt. Daarnaast kan ik flexibel mijn werktijd indelen en plan ik sport in op het moment dat die dag past. Deze flexibiliteit is groter geworden door het vele thuiswerken en dat aspect bevalt mij wel.

Wat onderscheid IFS Probity van andere consultancy bedrijven?
IFS Probity is een klein bedrijf waar we gemoedelijk met elkaar omgaan. Daarnaast vind ik het fijn dat je de vrijheid hebt om zelf initiatieven binnen IFS Probity uit te denken en uit te voeren. Het traineeship is hiervan een goed voorbeeld waar ik veel plezier uit heb gehaald om dit te organiseren.

Waar kijk jij het meeste naar uit als corona voorbij is?
Naar het buitenland op vakantie gaan! Natuurlijk ook het zien van mensen en samen activiteiten ondernemen, maar die vakantie, ja, daar ben ik echt aan toe.

Daar kijken wij allemaal naar uit. Dankjewel voor jouw verhaal Ivana. Ben jij benieuwd naar wat Ivana nog meer heeft gedaan of nog gaat doen? Bekijk dan haar LinkedIn en maak connectie om Ivana te volgen.