Maak kennis met Luuk Wenting; één van onze young professionals

Luuk Wenting is een van de vier young professionals die in de eerste lichting zit van het traineeship binnen IFS Probity. We zijn nu een aantal maanden verder en samen met Luuk blikken we terug op zijn ervaringen. Ook kijken we met hem naar zijn eerste opdracht bij Stedin.

Luuk, jij bent de allerjongste IFS Probity-collega ooit.

Ja dat klopt inderdaad. Ik ben 23 jaar oud en ben direct na mijn studie op zoek gegaan naar mijn eerste fulltimebaan als afgestudeerde. Ik kwam al snel bij IFS Probity uit en de eerste kennismaking voelde zo goed dat ik direct ben gestart. Het feit dat ik deel uitmaak van de eerste lichting van het traineeship vormde een extra uitdaging die ik graag aanging.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Ik woon samen met mijn vriendin in Angerlo en ik heb Finance and Control gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te hardlopen en kijk ik graag samen met vrienden naar voetbal. Het beoefenen en het kijken van sport vind ik beide heerlijk om te doen.

Hoe heb je de start bij IFS Probity ervaren?

Wat mij positief is bevallen, is dat alles erg goed was geregeld. Mijn laptop en telefoon waren al geïnstalleerd en voor de deur stond de leaseauto klaar. Ook kreeg ik een mooie bos bloemen en werd ik op de eerste werkdag wegwijs gemaakt binnen het bedrijf. Vanaf het eerste moment was de open cultuur voelbaar; iedereen nam de tijd voor een praatje. Het was echt een warm welkom!

En hoe zijn de eerste maanden bevallen?

Eigenlijk heel erg goed. Zo heb ik samen met de drie andere young professionals op de vrijdagen verschillende trainingen gevolgd vanuit het traineeshipprogramma van IFS Probity. Zowel op persoonlijk vlak, maar ook vakinhoudelijk. Naast het volgen van training, werk ik op mijn eerste opdracht bij Stedin; netbeheerder voor gas en elektriciteit in Nederland. Hier ben ik in de Coronatijd gestart en dat was wel wennen. Ik ben online ingewerkt en dat was de eerste uitdaging. Het proces heb ik langzaam leren kennen door veel te vragen en gewoon te doen. Inmiddels werk ik al een aantal maanden vanuit huis en dat gaat prima.

Kan je iets meer vertellen over jouw opdracht bij Stedin?

Nick Verheij (ook young professional bij IFS Probity) en ik werken samen op de disputenafdeling. Daar houden wij ons, samen met de collega’s van Stedin bezig met meterstandencontroles. In de nieuwe C-ARM-applicatie voeren wij controles uit en passen wij zo nodig de informatie aan die niet juist verwerkt is. Het doel is om de juistheid van de meterstanden te achterhalen en het energieverbruik aan de juiste marktpartij toe te wijzen. Dit zorgt ervoor dat de facturatie goed en volledig kan worden uitgevoerd.

Wat is het dispuutproces precies?

Het dispuutproces is een proces in de energiesector, waarin netbeheerders en leveranciers in dispuut kunnen gaan bij het collecteren van meterstanden (periodiek, metermutaties, events of fysiek). Dit gebeurt wanneer er een verschil van inzicht is met betrekking tot de juistheid van de vastgestelde meterstanden en het inpassen ervan in de meterstandenreeks. Je kunt het dus eigenlijk zien als een soort overleg om de waarheid boven tafel te krijgen en daarmee op een juiste en eerlijke manier factureert.

Hoe bevalt het nu om fulltime te werken?

Fulltime werken was niet nieuw voor mij en ik was dan ook al snel gewend aan de werktijden van de opdrachtgever. Ik sta graag vroeg op en ga dan eerst een stuk hardlopen. Daarna start ik mijn werkdag rond 7:30 en werk ik in een leuk team de disputen van die dag weg. Nick zit vanuit IFS Probity ook op die afdeling en dat is erg leuk samenwerken. Rond 16:00/16:30 zit de werkdag erop en zorg ik vaak voor het diner. Het koken gebruik ik om echt even af te schakelen van werk. De eerste maanden zijn echt voorbijgevlogen en heb ik het heel erg naar mijn zin.

Wat maakt jou een echte young professional?

Bij IFS Probity staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Daarom is binnen het traineeshipprogramma van de young professionals iedere vrijdag een training gepland om marktkennis op te doen en te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Doordat ik de praktijkervaring vanuit mijn opdracht kan combineren met de zaken die ik in de verschillende trainingen geleerd heb, kan ik mezelf breed ontwikkelen. Op die manier kan ik waarde blijven toevoegen in mijn werk als consultant.

Aan wat voor soort trainingen moeten we dan denken?

We hebben bijvoorbeeld een training gehad die inzoomde op consultancyvaardigheden en hoe je met verschillende gesprekstechnieken kunt achterhalen waar je de klant echt mee kunt helpen. Eigenlijk is het trainingscurriculum erop gericht dat wij een betere consultant worden en meer en meer voor onze klanten kunnen gaan betekenen op het snijvlak tussen IT en de business. Ik ben dan ook nog lang niet uitgeleerd en zie uit naar wat de toekomt te brengen heeft.

Dankjewel voor je verhaal Luuk! Ben jij benieuwd naar wat Luuk nog meer heeft gedaan en in de toekomst gaat doen? Bekijk dan zijn LinkedIn en maak connectie om hem te volgen in zijn ontwikkeling.