Maak kennis met Maarten Meijer; één van onze vier young professionals

Maarten startte in oktober 2020 met het eerste traineeship van IFS Probity. Als derde young professional vertelt hij over zijn ervaringen met het traineeship en neemt hij ons mee in zijn opdracht bij Kenter. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder!

Kan jij jezelf kort even voorstellen?

Mijn naam is Maarten en ik ben 24 jaar oud. Ik woon samen met een goede vriend in het mooie Utrecht. Ik speel in een hockeyvriendenteam en dat is erg gezellig. Naast hockey, vind ik het ook leuk om andere sporten in de buitenlucht te doen. Naast mijn baan bij IFS Probity doe ik ook nog een master.

Waarom kies je voor deze combinatie?

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Zowel op sociaal vlak, maar ook op professioneel niveau. Naast het volgen van mijn master Business Proces Management & IT aan de Open Universiteit, ben ik sinds oktober 2020 werkzaam bij IFS Probity. Het geeft mij energie om mezelf iedere dag iets verder te ontwikkelen. De keuze om studie en werk te combineren, heb ik dan ook heel bewust genomen. De combinatie zorgt ervoor dat ik mijn theoretische kennis gelijk kan toepassen in de praktijk.

Waarom vind jij persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk?

Dat heb ik altijd al gehad. Ik ben van mening dat er altijd ruimte is om te verbeteren op allerlei gebieden. Op persoonlijk, sociaal en op professioneel vlak. Mijn favoriete quote is dan ook: ‘De man op de top van de berg is daar niet bovenop gevallen’. Voor mij betekent dit dat je met hard werken je doelen weet te bereiken en dat je van andermans kwaliteiten kunt leren en je daaraan kunt optrekken. Naast dat ik veel leer van mijn IFS Probity collega’s en het traineeship, leer ik ook erg veel op mijn opdracht bij Kenter.

Kan je wat voorbeelden geven over wat je in het traineeship hebt geleerd?

Ja zeker. Ik vind het erg leuk om verschillende aspecten van de trainingen uit het traineeship terug te zien in de praktijk. We hebben bijvoorbeeld een training stakeholdermanagement gehad en de handige tips die we toen hebben gehad, gebruik ik nu binnen mijn opdracht bij Kenter. De meest waardevolle tip voor mij is om stakeholders actief te blijven meenemen in waar ik als consultant mee bezig ben. Daarnaast hebben wij gekeken hoe je als consultant goed gefundeerde verslagen schrijft en dat helpt mij weer bij de rapportages die ik oplever bij mijn opdrachtgever.

Hoe bevalt het om werk, studie en het traineeship te combineren?

Dit gaat erg goed. Ik heb in de sollicitatiegesprekken aangegeven dat ik tijd nodig heb om mijn master af te kunnen ronden. IFS Probity geeft mij hierin de vrijheid die ik nodig heb. Ik werk 36 uur voor de klant en besteed een deel van de vrijdag aan school of aan een training van de masterclass. Af en toe moet ik in het weekend ook nog wel eens wat aan mijn studie doen, maar dit hoort erbij. Vooral de afwisseling is prettig en dat houdt mij gemotiveerd.

Kan jij iets ons iets meer vertellen over Kenter?

Kenter is een bedrijf wat gespecialiseerd is in meetdiensten en energievoorzieningen. De organisatie groeit hard en kijkt vol ambitie naar de toekomst. De projecten waaraan ik werk, zijn geïnitieerd om ervoor te zorgen dat de organisatie nu en in de toekomst goed kan blijven opereren.

Wat is daarin jouw rol?

Mijn rol is opgedeeld in twee projecten waaraan ik verdeeld over de werkweek aan werk. Voor het eerste project houd ik mij bezig met het verbeteren van datakwaliteit, door gegevens in bronsystemen op te schonen. De verhoging van de datakwaliteit is nodig voor een geplande datamigratie naar een ander bronsysteem. Dit systeem is meer toekomstbestendig.

Het tweede project is gericht op het onderzoeken en uitvoeren van een procesoptimalisatie. Het doel hiervan is het werk gemakkelijker te maken en om meer inkomsten te genereren voor Kenter. Beide projecten hebben één gemene deler, namelijk het toevoegen van waarde voor Kenter. Nu en in de toekomst.

Goed om te horen Maarten! Hoe kijk jij terug op jouw eerste maanden bij IFS Probity?

De eerste maanden zijn mij erg goed bevallen. Vooral de open en eerlijke bedrijfscultuur en de platte organisatiestructuur zijn fijn. Alles staat in het teken om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien tot breed inzetbare consultant. Dit vind ik belangrijk, aangezien ik de kennis en ervaringen weer kan gaan inzetten bij toekomstige opdrachten. Ik ben dan ook nog lang niet uitgeleerd!

Leuk Maarten, wij zijn erg benieuwd waar jij je in de toekomst allemaal nog mee bezig gaat houden. Lijkt het jou ook leuk om Maarten te volgen? Bekijk dan zijn LinkedIn en maak connectie.