Maak kennis met Nick Verheij; één van onze young professionals

IFS Probity is in 2020 een traineeship gestart, waarin vier young professionals de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen tot breed inzetbare consultants. Binnen het traineeship hebben zij verschillende trainingen gevolgd en ontvangen zij daarnaast intensieve begeleiding van hun buddy. Nick Verheij is één van de vier young professionals en vertelt over zijn ervaringen met het traineeship. Benieuwd naar zijn eerste maanden? Lees dan snel verder!

Nick, kan je iets over jezelf vertellen?

Zeker! Ik ben Nick Verheij en ik ben 26 jaar oud. Samen met mijn vriendin woon ik in het mooie Arnhem. In mijn vrije tijd beoefen ik graag mijn hobby calisthenics. Dit is een sport waarbij je met eigen lichaamsgewicht traint aan bijvoorbeeld een rekstok. Naast sporten is reizen een van mijn grote hobby’s. Tijdens een reis die ik samen met mijn vriendin heb gemaakt door Zuid-Amerika is mijn interesse in de Spaanse taal en de Spaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur ontstaan. Via de Duolingo-app ben ik nu mijn Spaans aan het verbeteren. Verder geniet ik ervan om andere sporten uit te proberen en werk ik aan een gezonde levensstijl. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en goede gesprekken onder het genot van een goed glas wijn of whisky.

Na jouw reis ben je bij IFS Probity gestart. Wat was voor jou de reden om bij IFS Probity te starten?

Direct vanaf het eerste sollicitatiegesprek voelde ik een klik met de collega’s. De collega’s wie ik sprak waren eerlijk en toegankelijk en het verhaal wat zij vertelden was helder. Zij gaven onder meer aan dat persoonlijke ontwikkeling centraal staat binnen IFS Probity. Dit was precies, waarnaar ik op zoek was. Het leuke daarbij was dat er voor het eerst gestart zou worden met een traineeship, waarin nieuw aangetrokken medewerkers zouden worden opgeleid tot consultant. Het beeld wat daarover geschetst werd klonk gewoon goed en er was goed over nagedacht. Ik kreeg de kans om hieraan mee te doen en die uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen en in oktober 2020 ben ik begonnen bij IFS Probity.

Hoe bevalt het werken bij IFS Probity tot nu toe?

Erg goed. Zoals gezegd voelde ik mij direct thuis. Je merkt dat er echt aandacht is voor de medewerkers en je niet zomaar een nummer bent in een grote organisatie. Dit zie ik als voordeel van de kleinschaligheid van IFS Probity. Wat ik verder heb gemerkt, is dat het imago van IFS Probity allesbehalve klein is. Het voelt goed om voor een bedrijf te werken dat door de markt gewaardeerd wordt.

Wat maakt IFS Probity uniek in jouw ogen?

Binnen IFS Probity wordt er echt geluisterd naar de medewerkers. Ook naar mij als young professional. Er werd direct vertrouwen gegeven om jezelf te gaan ontplooien. Buiten dat, is er altijd ruimte voor feedback en je ziet dat dit ook daadwerkelijk wordt opgepakt. Dit schept vertrouwen en samen bouwen we aan IFS Probity. Dat is gaaf!

Hoe begint jouw werkdag?

Bij mijn opdrachtgever Stedin starten de meeste teamleden op tijd. Om 7:00 gaat mijn wekker en dan begint mijn ochtendroutine. Ik drink een goede kop koffie, doe wat rek- en strekoefeningen en mediteer daarna voor een minuut of tien. Hierdoor kan ik de werkdag om 7:45 energiek starten.

Waaruit bestaan de werkzaamheden?

Met de collega’s van Stedin verwerken we de door het C-ARM systeem uitgevallen meterstanden. Dit doe ik onder andere samen met Luuk Wenting, één van de andere young professionals bij IFS Probity die ook bij Stedin een opdracht uitvoert. Ik ben als een van de eersten opgeleid om met het Klant Bediening Systeem (KBS) te werken. Hierin wordt met de leveranciers besproken om een meterstand wel of niet in dispuut te trekken. Dit houdt in dat er nader onderzoek gedaan moet worden naar de correctheid van de meterstand. Het samenwerken met verschillende partijen die bezig zijn met de energietransitie geeft echt energie en ik vind het gaaf om hier deel van uit te maken.

Wat doe je na de werkdag?

Rond 16:15 gaat de laptop dicht en heb ik tijd om een calisthenics-workout te doen. Daarna wordt er gedineerd en lopen mijn vriendin en ik vaak nog een rondje. Ik lees daarnaast graag, dus dat wordt vaak gedaan voordat ik ga slapen. De mix van actief met mijn gezondheid bezig zijn en het werken voor Stedin en dus ook IFS Probity geeft mij iedere dag weer energie en voldoening.

Dankjewel Nick voor jouw verhaal. Ben jij benieuwd naar wat Nick nog meer heeft gedaan of nog gaat doen? Bekijk dan zijn LinkedIn en maak connectie om hem te volgen.